OKK weer kampioen bij competitie 2008

31 mei 2008


Kampioensteam

Kampioensteam OKK
v.l.n.r.: Jade Snijders, Chloé Snijders, Laura Verhoeven, Sharon Galloway, Stefanie Hakkesteegt, Judith Vogelezang en Esmay Onsoe.

Zaterdag werd in H.I. Ambacht de laatste wedstrijd geturnd voor de turncompetitie. Gymnastiekvereniging OKK nam dit seizoen hieraan deel met maar liefst 6 teams. Het team in de categorie 3e en 4e divisie werd net als afgelopen jaar kampioen. Een knappe prestatie, temeer daar OKK in dit team alleen 4e divisieturnsters had opgesteld.

Het kampioensteam bestond uit de senioren Laura Verhoeven, Jade en Chloé Snijders, junior Sharon Galloway en jeugdturnsters Judith Vogelezang, Esmay Onsoe en Stephanie Hakkesteegt. Het team had de eerste wedstrijd in februari gewonnen en was bij de tweede wedstrijd als tweede geëindigd. Nu, bij deze derde ontmoeting, had het team aan een tweede plaats genoeg om kampioen te worden, maar het liefst wilden zij het kampioenschap binnen halen met een overwinning. Daarvoor moesten zij het gecombineerde team van OKK Dordrecht en DOTO Bergschenhoek verslaan. Die hadden de tweede wedstrijd gewonnen, maar hadden geblunderd in de eerste wedstrijd en waren toen als 7e geëindigd.
De Ridderkerkse turnsters begonnen bij vloer goed met een score van 34,00. De beste vier die telden voor het eindtotaal waren Chloé (8,85), Jade (8,55) en Laura en Sharon die beide 8.30 scoorden. De naaste concurrent moest 1,80 daarop toegeven, dus OKK begon riant. Bij sprong werd goed gepresteerd. De beste vier waren: Chloé (8,65), Laura (8,60), Esmay (8,50) en Jade (8,40). Stephanie Hakkesteegt scoorde hier haar hoogste cijfer met een mooie overslag: 7,80. De tegenstanders sprongen echter beter en haalden bij sprong 0,40 punten van de achterstand in. Bij brug ging het ook prima en waren het dezelfde turnsters die voor het eindtotaal van 33,80 zorgden, maar hier scoorde Sharon met 8,20 even hoog als Chloé en dus telde haar cijfer evengoed mee. OKK/DOTO liep echter verder in en de achterstand bedroeg nog slechts 0,65 punten.  
Bij balk scoorde OKK de minste punten: 32,10. Toch ging het niet slecht. Jade, Laura en Sharon deden hun oefeningen zonder vallen en ondanks één val telde ook het cijfer van Chloé  nog mee. Judith Vogelezang was dit seizoen de enige turnster die niet tijdens een wedstrijd van de balk was gevallen. Een knappe prestatie, maar zaterdag viel ze helaas éénmaal. OKK/DOTO met enkele 3e divisieturnsters won het onderdeel balk met 0,70 punten verschil en won hiermee de wedstrijd.  OKK werd op slecht 0,05 punten achterstand tweede en dat was genoeg om het kampioenschap binnen te halen.

Het team in de categorie 2e en 3e divisie met Caroline Mom, Lotte Monshouwer, Martine Kuiper, Rona Barendse, Lisanne Fioole en Joyce de Lange deed het net andersom als de kampioenen. Zij versloegen, ondanks afwezigheid van de geblesseerde Larissa Wilschut, voor het eerst in jaren O&O Zwijndrecht. Maar omdat O&O de voorgaande twee wedstrijden had gewonnen werden zij kampioen en OKK tweede. Caroline (1e met 34,25) en Lotte (3e met 33,30) tekenden hier voor de meeste punten.
Het tweede team in deze categorie met Thara Bakker, Marcella van der Meulen, Alise Klijn, Lashawndra Sambo en Chloé Haulussy werd 5e. Hier was het Alise, die met 31,20 de meeste punten scoorde.
De instappers en pupillen in deze categorie werden 3e in de eindrangschikking na eerder 2e en 3e te zijn geëindigd. Jessy van Buren, Veerle in ’t Veld, Naomi Vink, Manon Meeusen en Lisa Groeneveld werden vorig jaar kampioen in de lagere categorie en waren nu hoger ingeschreven. Zij beginnen als 3e divisieturnsters echter met een achterstand, omdat 2e divisieturnsters van een hogere uitgangswaarde uitgaan. Die achterstand kan uitlopen tot 8 punten. Het is dus een beetje appelen en peren vergelijken. Dit team deed het prima, maar DVO en OKK Gorinchem waren mede door de eerder genoemde regel te sterk. Jessy scoorde hier met 32,30 het hoogst.

Bij de instappers en pupillen van de 3e en 4e divisie had OKK twee ploegen met louter 4e divisieturnsters. Zij hebben ook de handicap dat ze met een achterstand beginnen op 3e divisieturnsters. Het eerste team bestaande uit Romy Gerhardt, Melissa Koorn, Inès Haulussy, Tiffany Janssen en voorinstapper Elisa van Halem werd 5e. Hier was het verrassend nieuwkomer Tiffany, die het hoogst scoorde met 31,55.
Het tweede team bestond louter uit voorinstappers. Zij mogen eigenlijk pas volgend seizoen aan wedstrijden deelnemen, maar bij de competitie wordt voor hen een uitzondering gemaakt. Ze doen op deze manier veel wedstrijdervaring op en deden het goed. Dat ze niet op kunnen tegen de overige tegenstanders die èn ouder zijn èn meestal in de 3e divisie uitkomen is dan ook normaal. Zij werden uiteindelijk zesde met als beste turnster Joy van Buren met 29,15.